Verdachte opgepakt na inbraak in kledingwinkel

dinsdag 16 februari 2016

Oosterbeek - Na een inbraak in een kledingwinkel aan Plein 1946 in Oosterbeek in de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een verdachte kunnen aanhouden. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Den Haag. De overige daders zijn nog spoorloos.

Omstreeks 04.15 uur die nacht meldden getuigen een inbraak in een kledingwinkel aan Plein 1946, waarbij meerdere daders waren gezien. Ze zouden op de vlucht zijn geslagen in een blauwe Seat in de richting van de Utrechtseweg. Bij de komst van de politie bleken ze aanvankelijk spoorloos. Een ruit aan de kant van de Weverstraat bleek te zijn ingeslagen. Diverse lege kledinghangers lagen nog op straat.

 

Korte tijd later werd een verdachte situatie gemeld in Heveadorp, waarbij een auto was gezien. Ook hier was sprake van een blauwe Seat. Die werd in eerste instantie door agenten onbeheerd aangetroffen. Op de auto zaten valse kentekenplaten. Na een tijdje de auto onopvallend geobserveerd te hebben verscheen de 18-jarige Hagenaar, die er mee wegreed. 

Daarop werd de achtervolging ingezet die eindigde op de van der Molenallee, ter hoogte van de Oude Oosterbeekseweg in Doorwerth, waar de bestuurder, nadat hij flink op de politiewagen was uitgelopen, kennelijk de macht over het stuur verloor en van de weg raakte. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De bestuurder probeerde er te voet vandoor te gaan maar werd door agenten achterhaald. De jongen bleek ook geen rijbewijs te hebben. Hij zit voorlopig vast voor onderzoek. In de auto van de Hagenaar werd een partij kleding aangetroffen. Naar de herkomst ervan wordt nog onderzoek gedaan.

(2016079245) 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westervoort | 112 alarmeringen Westervoort | Goedkoop Tanken in Westervoort | Supermarkten in Westervoort | Weerbericht Westervoort