Hennepkwekerij ontmanteld

maandag 7 maart 2016

Arnhem - In een huis in de Arnhemse wijk Klarendal heeft de politie maandagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam de hennepteelt op het spoor na klachten uit de buurt.

Agenten besloten het huis aan de Klarendalseweg binnen te gaan nadat er uit de buurt was geklaagd over geluid en stank. Binnen werd niemand aangetroffen, wel een hennepkwekerij met 99 hennepplanten. Die werden samen met de kwekerijapparatuur in beslag genomen en vernietigd. Naar de verantwoordelijke(n) voor de hennepteelt in het pand wordt nog gezocht. Overigens was de apparatuur zodanig aangelegd dat brandgevaar reëel was. Een medewerker van het energiebedrijf stelde vast dat een van de lampen bijna doorgebrand was, waarbij een brand het onvermijdelijke gevolg was geweest.

 

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

- Warme en/of vochtige muren

- Non-stop zoemende of brommende geluiden

- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan

- Stankoverlast in de vorm van henneplucht

- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte

- Continue condensvorming op de ruiten

- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

 

(2016113737) 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westervoort | 112 alarmeringen Westervoort | Goedkoop Tanken in Westervoort | Supermarkten in Westervoort | Weerbericht Westervoort