Drie mannen betrapt met grote partij vuurwerk

woensdag 16 december 2015

Arnhem - In een rechercheonderzoek naar vuurwerkhandel heeft de politie drie mannen aangehouden. Het trio werd betrapt met vuurwerk in Arnhem.

Agenten zagen dat er vanuit een busje dozen werden overgeladen in een container. Daarop heeft de politie meteen ingegrepen.

 

In totaal werd er 1200 kilo aan illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om zwaar illegaal vuurwerk, waaronder cobra’s. Het vuurwerk zal vernietigd worden. De verdachten zijn drie Arnhemmers van 30, 51 en 57 jaar. Ze zitten vast voor verhoor en zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Bij de aanpak van illegaal vuurwerk richt de politie zich vooral op de handel in zwaar illegaal vuurwerk. Dit wordt meestal onveilig opgeslagen, waardoor er risico voor omwonenden kan ontstaan. Bovendien is dit vuurwerk niet goedgekeurd, waardoor er bij het afsteken een grotere kans op ongelukken is. Meer weten over vuurwerk? Kijk dan op de vuurwerkpagina van de politie. 

 

(2015415626) 

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westervoort | 112 alarmeringen Westervoort | Goedkoop Tanken in Westervoort | Supermarkten in Westervoort | Weerbericht Westervoort